Reiki

Reiki Kezelés

A Reiki az Univerzum gyógyító energiájának képviselője. Ezt az energiát az ég felől a koronacsakrán keresztül hívjuk le, mely szívcsakrán át halad, végül pedig tenyerünkön keresztül sugárzik ki. A szívcsakra speciális szerepet játszik ebben a folyamatban, mivel képes a fizikai energiákat spirituálissá, és fordítva, a spirituális energiákat fizikaivá alakítani.

Kezelés során az energia végtelen forrásból érkezik, így nincs ok a lemerülés félelmére. Az energiát kezdetben a gyógyító részesül, majd párhuzamosan a kezelt személy is. Tenyerünkön különféle érzeteket tapasztalhatunk; ha húzódik, a kezelést folytatjuk, míg egy toló érzet a befejezést jelzi.

Mindenki egyénileg érzékeli az energia áramlását, melyet különböző fizikai jelek formájában tapasztalhat meg, például hidegség vagy szúró érzet. Az intuíciós érzések a kezelés során spontán módon érkeznek, és információt adhatnak a kezelt személy fizikai és lelki állapotáról.

Fontos, hogy a kezelés alatt mind a gyógyító, mind a páciens nyugodt, csendes állapotban legyen. Minden egyes kezelés egyedi, és az emberek különböző módon reagálnak rá.

A gyógyító energia további három napig aktív a testben. Ha a kezelés befejezése után a testet képzeletben arany gézpólyával borítjuk be, a hatás akár egy hétig is tarthat.

Kezelés menete (fizikálisan és távban):

  1. Csakrák tisztítása és töltése
  2. Csakrák harmonizálása
  3. Test feltöltése

Távkezelés során először is lehívjuk az energiát, majd alkalmazzuk a híd szimbólumot. Elegendő a nevet kimondani és az illetőre gondolni, majd követjük a hagyományos kezelési protokollt. Az érzékelés és intuíció a távkezelés során is jelentős szerepet játszik, és gyakran képi információk formájában kapjuk.